Najbolja rješenja za njegu

Na što treba obratiti pozornost pri izboru proizvoda za zbrinjavanje inkontinencije?

Moglo bi vam se činiti da su proizvodi za zbrinjavanje inkontinencije svi gotovo isti, ali postoje određene značajke koje mogu znatno pridonijeti udobnosti i dobrobiti djeteta o kojem skrbite te potencijalno barem malo pojednostavniti vašu ulogu njegovatelja. Ovaj je odjeljak praktičan vodič za objašnjenje čimbenika zaštite od inkontinencije koji utječu na kvalitetu skrbi i lakoću njegovanja inkontinentnog djeteta.

Postizanje najbolje moguće skrbi

Najvažniji je dio dobrog zbrinjavanja inkontinencije pružanje tjelesne i emocionalne ugode djetetu, a radi toga je ključno koristiti proizvode koji omogućuju maksimalnu njegu i sprječavaju negativne popratne pojave inkontinencije. Istjecanje, buđenje na mokrom madracu i nadražaj kože imaju tjelesne i emocionalne posljedice, kao i posljedice u vidu utroška vremena.

Koji čimbenici pridonose izbjegavanju tih posljedica?

• Zaštita s brzim upijanjem radi uklanjanja mokraće s kože jamči da neće doći do neugodne vlažnosti ili curenja.
• Proizvodi prilagođeni individualnom tjelesnom i mentalnom stanju djeteta povećavaju udobnost, a smanjuju potrošnju.
• Manje vlažnosti znači manji rizik od nadraživanja kože, osobito ako dijete zbog invaliditeta ili ozljede mora dulje vrijeme sjediti ili ležati.
• Ako dijete morate presvlačiti u ležećem položaju, namjenski dizajnirani proizvodi smanjuju opterećenje za vaša leđa i rizik od ozljede.
• Manje istjecanja znači manji rizik od buđenja na vlažnom madracu i uklanjanja posljedica.
• Manje istjecanja znači manje noćnih uzbuna za vas i za dijete.
• Manje istjecanja znači manje presvlačenja i manje pranja rublja.
• Manje istjecanja smanjuje  strah od srama koji bi mogao biti prisutan u djeteta, osobito u školi ili tijekom igre.
• Manje nadražaja kože smanjuje potrebu za dodatnim lijekovima za kožu.
• Pokazatelj vlažnosti može smanjiti broj nepotrebnih presvlačenja ako dijete ne može reći kad mu je potrebno presvlačenje.
• Pronalaženje odgovarajuće razine upijanja i veličine za dijete: ne morate nužno koristiti proizvode s najvećom razinom upijanja, već biste možda trebali koristiti različite proizvode za dnevnu i noćnu upotrebu. Zašto ne biste isprobali besplatni uzorak?

Učinkovita skrb podrazumijeva odabir zaštite od inkontinencije pri kojem se u obzir uzimaju svi navedeni čimbenici, što jamči maksimalnu udobnost za dijete te pridonosi skraćenju vremena potrebnog za zbrinjavanje inkontinencije i smanjenju tjelesnog opterećenja u sklopu cjelokupne rutine skrbi. Ako smatrate da se proizvodi koji su vam trenutno propisani nisu pokazali dovoljno dobrim, sa savjetnikom za zdravstvenu skrb trebali biste porazgovarati o drugim rješenjima.

U odjeljku Prednosti koje nudi TENA otkrijte kako je TENA predana razvoju proizvoda koji omogućuju najbolju moguću skrb.

Svako je dijete različito, pa pregledajte naš asortiman proizvoda da biste bili sigurni da koristite proizvode koji najbolje odgovaraju potrebama vašeg djeteta.