Društvene zadaće

Proizvodi za inkontinenciju osiguravaju osnovnu potrebu za osobe sa slabim mjehurom. Koristi koje ti proizvodi pružaju imaju znatan pozitivan učinak na kvalitetu života. Veća neovisnost, samopouzdanje i sloboda kretanja omogućavaju ljudima društvenu aktivnost i uživanje u ispunjenome i aktivnom životu.

Inkontinencija je vrlo uobičajena: slabost mjehura pogađa jednu od četiri žene starije od 35 godina; jedan od osam muškaraca ima problema s kontrolom mjehura tijekom života. Međutim, to je stanje još uvijek praćeno društvenom i psihološkom stigmom. TENA dugi niz godina aktivno educira ljude o inkontinenciji radi otvaranja dijaloga kako bi se uklonila stigma i normaliziralo stanje.

TENA i tvrtka SCA surađuju s nizom znanstvenih organizacija na podizanju standarda inkontinentne skrbi, potpori istraživanju inkontinencije i poboljšanju obuke i informiranja zdravstvenih djelatnika. Taj je rad presudan za pokretanje dijaloga kako bi se uklonila stigma i normaliziralo stanje.

Mi smo također izradili "CoreWellness" program razvijen s vodećim stručnjacima za poboljšanje temeljne snage mišića i unaprjeđenje općega tjelesnog stanja. Studije su pokazale da se programom za vježbanje dna zdjelice može izliječiti stresna urinarna inkontinencija u 2 do 3 žene te popraviti njihovo držanje i poboljšati ukupna tjelesna snaga.