Privatnost i pravne napomene

Pravila privatnosti

Politika obrade osobnih podataka

Cilj je tvrtke Svenska Cellulosa Aktiebolaget („SCA“) i njenih podružnica („SCA“ ili „grupa SCA“) da sve osobe čije osobne podatke tvrtka SCA obrađuje mogu u svakom trenutku biti sigurne da će njihova privatnost biti poštivana te da se obraća potrebna pažnja vezana uz njihove osobne podatke. Pročitajte i Pravilnik ponašanja grupe SCA.

Tvrtka SCA će postupati sukladno važećim nacionalnim zakonima o zaštiti podataka kojima je regulirano prikupljanje i korištenje podataka vezanih uz pojedinca („osobni podaci“) kao i uz ova Pravila privatnosti. Svrha ovih Pravila privatnosti jest iznijeti principe kojima se određuje upotreba osobnih podataka koje vi dajete nama ili koje mi dobivamo od vas.

Tvrtka SCA ili relevantna podružnica, sukladno ovdje navedenom ili na relevantnoj stranici, ima ulogu kontrolora podataka odgovornog za obradu ovdje opisanih osobnih podataka.

Informacije – osobni podaci

Osobni podaci, uključujući podatke kao što su imena i adrese koje dajete tvrtki SCA, mogu se obrađivati ručno kao i računalno.

Osobni podaci koje pružate obrađivat će se u svrhu (i) administriranja bilo kakvog zahtjeva od vas ili sporazuma s vama, (ii) pružanja informacija i usluga vezano uz takve zahtjeve ili sporazume kao i za (iii) marketing te praćenje kupca i (iv) razvoj prodaje/proizvoda, sve sukladno odredbama tvrtke SCA. Pružanjem osobnih podataka suglasni ste i pristajete na obvezu uvjetima navedenima u ovim Pravilima privatnosti i Uvjetima korištenja.

Bilo koji posjet stranicama tvrtke SCA može rezultirati registriranjem IP adrese koja se koristi za takav pristup. IP adrese koristimo i za mjerenje korištenja stranica tvrtke SCA. (IP adresa predstavlja jedinstveni broj koji omogućuje da se ponekad identificira korisnikova veza na internet i automatski ju dodjeljuje vaš internetski preglednik prilikom svakog posjeta web stranici). Takvo mjerenje može obuhvaćati i prikupljanje informacija o tome kako koristite stranicu, što može također uključivati nadzor korištenja stranice kako bi se tvrtki SCA pomoglo poboljšati stranicu, personalizirati vaš doživljaj obradom podataka koje vidite, optimiziranjem vašeg korisničkog iskustva te određivanjem učestalosti korištenja. To se može također odnositi i na bilo koji korisnički račun koji imate kod tvrtke SCA. Možemo provoditi i statističku analizu prikupljenih podataka.

Osjetljive informacije

Ako nam dobrovoljno pružate osjetljive informacije o sebi (na primjer, informacije vezane uz vaše fizičko zdravlje), time tvrtki SCA dajete svoj pristanak na obrađivanje osjetljivih osobnih podataka u svrhe iznesene u ovim Pravilima privatnosti (te bilo kakvoj obavijesti o upotrebi podataka koja se pruža vezano uz takvo prikupljanje) do opsega gdje je potreban vaš pristanak, sukladno važećem zakonu.

Odavanje osobnih podataka trećim stranama

Tvrtka SCA može pružati vaše osobne podatke trećim stranama kao što je to npr. partner ili distributer naših proizvoda kako bi se ispunila svrha u koju su prikupljani.

Podaci koje pružite mogu se poslati drugim stranama grupe SCA i/ili poslovnim partnerima koji se nalaze u zemljama unutar kao i izvan Europske unije.

Molimo vas da pažljivo pristupate odavanju osobnih podataka na mreži. Vaša je odgovornost zadržati sigurnost svojih lozinki i osobnih podataka. Vaše korištenje ove stranice podrazumijeva i prihvaćanje te pretpostavljanje tih rizika.

Pristup i ispravljanje osobnih podataka

Imate li bilo kakvih pitanja vezano uz obradu vaših osobnih podataka ili ako smatrate da su podaci koje smo mi obradili netočni ili nepotpuni, obratite se tvrtki SCA, što je jasno navedeno na stranici. Sukladno lokalnim zakonima o zaštiti podataka, može vam se omogućiti pristup i ispravljanje vaših osobnih podataka. Pridržavat ćemo se takvih prava što je više moguće kako bismo ispunili svoje pravne obaveze.

Kontakt za pružatelja usluge vezano uz ova Pravila privatnosti je tvrtka SCA na adresi Tuškanova 37, 10 000 Zagreb ili putem e-pošte na info@tena.hr.

Upotreba kolačića

Ova stranica koristi kolačiće tako da ćete u ovom dijelu moći pročitati pojedinosti o tome kako se kolačići koriste te kako možete kontrolirati da li ćete kolačiće zadržati ili obrisati.

Što je to kolačić?

Informacije koje se prenose na tvrdi disk vašeg računala s web stranica nazivaju se još i „kolačići“.

Ne radi se o računalnim programima, već malim podatkovnim datotekama koje web stranicama omogućuju pohranjivanje i pristup informacijama o korisnikovim navikama pregledavanja web stranica.

Većina web stranica koristi kolačiće jer su dio paketa koji internet čini odličnim iskustvom za korisnike. Kolačići omogućuju web stranicama pružanje personaliziranih usluga (na primjer, pamćenje podataka za prijavu, čuvanje proizvoda u košarici ili prikazivanje relevantnog sadržaja).

Postoje različite vrste kolačića: privremeni kolačići (sesijski kolačići) brišu se čim se preglednik zatvori; trajni kolačići se ne brišu, već ostaju sve dok se aktivno ne izbrišu ili dok ne isteku (što ovisi o tome na koliko vremena je kolačić isprogramiran da traje).

Kako izbrisati kolačić?

Većina preglednika postavljena je da automatski prihvaća kolačiće.

Kolačiće možete onemogućiti na svom pregledniku, no zapamtite da ako to napravite, možete izgubiti mnoge značajke potrebne da bi se omogućilo da web stranica ispravno funkcionira.

Želite li detaljnije informacije o kolačićima, posjetite www.aboutcookies.org gdje ćete pronaći sveobuhvatne i neovisne informacije o tome kako onemogućiti kolačiće pomoću postavki preglednika te kako izbrisati kolačiće koji se već nalaze na vašem računalu.

Za brisanje kolačića s vašeg mobilnog telefona potrebno je pregledati priručnik mobilnog telefona.

Popis kolačića Tena

Kako bismo vam mogli pružiti personalizirano iskustvo, ova stranica koristi kolačiće. Prilikom svakog korištenja stranice, prenose se i/ili se pristupa kolačićima. Kolačići su navedeni ispod.

Svrha Vrsta Trajanje Kolačići prve ili treće strane
Pružaju podršku za promet aplikacije Strogo nužni kolačići Kolačić sesije Kolačić prve strane
Upravljaju statusom prijave Strogo nužni kolačići Kolačić sesije Kolačić prve strane
Prate korištenje stranice Kolačići učinkovitosti Kolačići sesije i trajni kolačići Kolačić treće strane
Upravljaju preferencijama korisnika Kolačići funkcionalnosti Kolačić sesije Kolačić prve strane
Upravljaju vrstom korištenog uređaja Kolačići funkcionalnosti Kolačić sesije Kolačić prve strane
Upravljaju skočnim prozorom Kolačići funkcionalnosti 24 sata Kolačić prve strane

Izričito nužni kolačići – ti su kolačići nužni da bi vam se omogućilo kretanje po stranici i upotreba njenih značajki, primjerice pristupanje sigurnim područjima web stranice. Bez tih kolačića, usluge koje ste zatražili, primjerice dovršetak kupnje, ne mogu se pružiti.

Izvedbeni kolačići – ti kolačići prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste web stranicu, primjerice koje stranice najviše posjećuju te da li s tih stranica dobivaju poruke o pogreškama. Takvi kolačići ne prikupljaju informacije kojima se identificira posjetitelj. Sve informacije koje se prikupljaju putem takvih kolačića se gomilaju i stoga su anonimne. Koriste se jedino za poboljšanje načina na koji stranica funkcionira.

Funkcionalni kolačići – takvi kolačići omogućuju da web stranica zapamti vaše odabire (primjerice vaše ime, jezik ili regiju) te da pruža poboljšane, osobne značajke. Informacije koje ti kolačići prikupe mogu biti anonimizirane te ne mogu pratiti vaše aktivnosti pregledavanja drugih stranica.

Targetiranje ili reklamni kolačići – ti se kolačići koriste za prikazivanje oglasa koji su relevantniji za vas i vaše interese. Koriste se i za ograničavanje broja puta koliko ćete vidjeti neki oglas, kao i pomoći izmjeriti učinkovitost marketinške kampanje. Njih plasiraju naše marketinške mreže koje imaju dozvolu od SCA/Tena. Oni pamte da ste posjetili određenu web stranicu i te se informacije dijele s drugim organizacijama kao što su npr. oglašivači. Često se targetiranje ili reklamni kolačići vežu uz određenu funkcionalnost na stranici koju nude druge organizacije.

Prihvaćanje Uvjeta korištenja

Prihvaćanjem Uvjeta korištenja kao i pristupanjem te korištenjem stranice, pristajete na upotrebu kolačića. Možete pristati i na našu upotrebu kolačića postavkom koju određujete u svom web pregledniku.

Korisnički podnesci

Tvrtka SCA vam može dozvoliti objavu informacija, komentara ili drugog materijala na našoj stranici, društvenim mrežama ili drugim mrežnim uslugama. Na taj način olakšava se protok informacija o tvrtki SCA i našim proizvodima. Molimo obratite pažnju na uvjete za takve korisničke podneske iznesene u Pravnoj izjavi (vidi gore).

Molimo vas da nam ne dajete informacije o drugim osobama osim ako ne možete dokazati da imate njihov pristanak da takve informacije možete podnositi.