Najbolja rješenja za njegu

Na što treba obratiti pažnju pri izboru proizvoda za zbrinjavanje inkontinencije?

Moglo bi vam se činiti da su proizvodi za zbrinjavanje inkontinencije svi gotovo isti, ali postoje određene značajke koje mogu znatno pridonijeti udobnosti i dobrobiti osoba o kojima skrbite te potencijalno barem malo pojednostavniti vašu ulogu njegovatelja. Ovaj je odjeljak praktičan vodič za objašnjenje čimbenika zaštite pri inkontinenciji koji utječu na kvalitetu skrbi i lakoću njegovanja inkontinentne osobe.

Ostvarivanje najbolje moguće skrbi

Najvažniji je aspekt dobrog zbrinjavanja inkontinencije pružanje fizičke i emocionalne podrške, radi čega je ključno koristiti proizvode koji omogućuju maksimalnu njegu i sprječavaju negativne popratne pojave inkontinencije. Istjecanje mokraće, buđenje na mokrom madracu i nadražaj kože imaju tjelesne i emocionalne posljedice, kao i posljedice u vidu utroška vremena.

Koji čimbenici pridonose izbjegavanju tih posljedica?

• Brzoupijajući proizvodi za zaštitu radi uklanjanja mokraće s površine kože jamče, da neće doći do neugodne vlažnosti ili curenja.
• Proizvodi prilagođeni individualnom tjelesnom i mentalnom stanju osobe povećavaju udobnost te smanjuju njihovu potrošnju.
• Manje vlažnosti znači manji rizik od nadraživanja kože, osobito ako osoba zbog invaliditeta ili ozljede mora dulje vrijeme sjediti ili ležati.
• Ako osobu morate presvlačiti u ležećem položaju, toj namjeni prilagođeni proizvodi smanjuju opterećenje za vaša leđa i rizik od ozljede.
• Manje istjecanja znači manji rizik od buđenja na vlažnom madracu i uklanjanja posljedica.
• Manje istjecanja znači manje noćnih uzbuna za vas i za osobu koju njegujete.
• Manje istjecanja znači manje presvlačenja i manje pranja rublja.
• Manje istjecanja smanjuje strah od neugodnosti i poriva ka suzdržavanju od socijalnih kontakata.
• Manje nadražaja kože smanjuje potrebu za dodatnim preparatima za njegu kože.
• Indikator vlažnosti može smanjiti broj nepotrebnih presvlačenja ako osoba ne može reći kad joj je potrebno presvlačenje.
• Pronalaženje odgovarajućeg kapaciteta upijanja i veličine: ne morate nužno koristiti proizvode s najvećim kapacitetom upijanja, već biste možda trebali koristiti različite proizvode za dnevnu i noćnu upotrebu. (Zašto ne biste isprobali besplatni uzorak?)

Učinkovita skrb podrazumijeva odabir proizvoda za zaštitu pri inkontinenciji pri kojem se u obzir uzimaju svi navedeni čimbenici, što jamči maksimalnu udobnost osobe koju njegujete i pridonosi skraćenju vremena i smanjenju tjelesnog opterećenja potrebnog za njeno zbrinjavanje. Ako smatrate da se proizvodi koji su vam trenutno propisani nisu pokazali dovoljno dobrim, s medicinskim biste stručnjakom trebali porazgovarati o drugim rješenjima.

U odjeljku Prednosti koje nudi TENA otkrijte kako je TENA predana razvoju proizvoda koji omogućuju najbolju moguću skrb.

Pregledajte naš asortiman proizvoda da biste bili sigurni da koristite proizvode koji najbolje odgovaraju potrebama osobe za koju skrbite.