Izgleda da se nalazite na <country>

Za lokalne informacije idite na TENA web-stranicu za vašu zemlju.

Vježbe dna zdjelice


Kontrola mjehura može se poboljšati uz pomoć odgovarajućih vježbi. Vježbe dna zdjelice, poznate i kao Kegelove vježbe mogu pospješiti sprečavanje, smanjenje ili upravljanje problemima s curenjem urina.

Vježbe dna zdjelice

Pronađite svoje mišiće dna zdjelice

Vježbe mišića dna zdjelice poboljšavaju snagu mišića dna zdjelice i pomažu vam da kontrolirate slabog mjehura i toka urina. Prije obavljanja vježbi morate saznati kako pronaći mišiće dna zdjelice. Dobar način za to jest pokušati zaustaviti ili usporiti tok urina tijekom mokrenja. Mišići koje za to upotrebljavate su mišići dna zdjelice.

Zaustavljanje i usporavanje toka urina nije vježba dna zdjelice i ne smije se upotrebljavati kao vježba jer bi moglo poremetiti uobičajen refleks pražnjenja. Radi se samo o načinu na koji ćete locirati odgovarajuće mišiće.

Ako imate problema s pronalaženjem odgovarajućih mišića, možete se savjetovati s fizioterapeutom koji je specijaliziran za mišiće dna zdjelice.


Savjet za početnike

Ako ste novi u vježbama, možete ih raditi u ležećem položaju. U početku mišići nisu dovoljno jaki pa ih je potrebno vježbati s otporom prema gravitaciji. Ležeći položaj također olakšava da osjetite rad odgovarajućih mišića te da se maksimalno stišću. Pokušajte pronaći položaj koji vam je najudobniji. Možete ležati savijenih koljena i sa stopalima na podu ili s nogama na jastuku ili stolcu.


Kada ste spremni na više

TENA Men složio je ovdje neke vježbe za vas. Vježbe možete pronaći ovdje

Povezani članci

Izlaziti van s curenjem urina

Mnogi muškarci koji imaju curenje urina ustručavaju se od društvenih aktivnosti. Strah od curenja urina može biti prepreka, ali s ispravnim planom možete ostati zaštićeni od curenja i zadržati samopouzdanje.

Ostati aktivan uz curenje urina

Postoje mnogi načini na koje možete kontrolirati i nastaviti ga živjeti onako kako želite, bez obzira na vrstu curenja urina koju imate.