Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće. · Što su kolačići? Prihvaćam

UN Ciljevi održivog razvitka

Ciljevi UN-a za održivi razvoj planeta postavljeni su 2016. godine s jasnom vizijom za 2030. Opisali smo naše aktivnosti koji su povezani s našim tri cilja: Dobrobit, Manje je više i Kružnost.

Kroz naše poslovanje i stručnost, posvećeni smo potpori isporuke ovih SDG-ova. To omogućava Essityu da pridonese boljem svijetu. U partnerstvu s drugima koji dijele iste izazove i mogućnosti, stvarat ćemo sinergije koje pridonose postizanju ciljeva.
 
Vjerujemo da će rad s ciljem ispunjavanja ciljeva učiniti svijet boljim mjestom u isto vrijeme kad stvaraju dobre poslovne prilike za tvrtke širom svijeta; ne samo u području zdravlja, higijene i sanitacije, gdje imamo izvanrednu stručnost.
The prioritized SDGs are:
3. Health and well-being
5. Gender equality
6. Water and sanitation
12. Sustainable consumption and production
13. Climate action
15. Life on Land

Dobro zdravlje i dobrobit

Good health and well-being

Omogućiti više ljudi dnevno da uživaju u potpunijem životu nudeći pristup održivim higijenskim i zdravstvenim rješenjima pružajući obrazovanje.

Jednakost spolova

Razbijanje tabua oko pitanja poput menstruacije i inkontinencije. Omogućiti onima koji su pogođeni, kao što su žene, djevojke, muškarci i bližnji s tegobama, kako bi u potpunosti uživali u životu.

Jednakost spolova

Čista voda i sanitacija

Clean water and sanitation

Poboljšati pristup održivim higijenskim rješenjima gdje je to potrebno. Cilj je učinkovito upravljati vodama tijekom cijelog životnog ciklusa.
 
Pročitajte više na:

Odgovorno konzumiranje i proizvodnja

 
Pridonijeti održivom i kružnom društvu. Osiguravanje učinkovitosti resursa, dizajna proizvoda i usluga s perspektivom životnog ciklusa. Želimo kontinuirano poboljšati profil održivosti naših inovacija i osigurati sigurne, ekološki i društveno zdrave materijale u našim proizvodima.

Responsible consumption

Klima

Climate action

Usredotočiti se na smanjenje emisije ugljika tijekom životnog ciklusa, odgovornim upravljanjem šumama,  do proizvoda koje isporučujemo našim potrošačima i kupcima.

Život na Zemlji

Odgovorno korištenje vlakana i drugih materijala iz održivih i obnovljivih izvora. Essity se zalaže za odgovorno upravljanje šumama i za očuvanje biološke raznolikosti naših šuma. 

Life on Land

Ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih naroda

The United Nations Sustainable Development Goals

Ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih naroda, SDG-ovi (koji se nazivaju i 2030 dnevna strategija održivog razvoja) su planovi djelovanja za ljude, planetu i prosperitet. Postoji 17 ciljeva, svaki s vodiljama koji se kontinuirano prate. Ciljevi i vodilje usmjereni su na poticanje djelovanja do 2030. godine u područjima od kritične važnosti za čovječanstvo i planetu.
 
UN je usvojio SDG-ove 2015. godine.