Izgleda da se nalazite na <country>

Za lokalne informacije idite na TENA web-stranicu za vašu zemlju.

Moj popis za kupnju

Mlada žena donosi starijoj namirnice – planirajte svoju kupnju

Važno je isplanirati kupnju

Kada skrbite o nekome, potrebne su im posebne stvari u posebno vrijeme – primjerice, lijekovi. Stoga vaša kupnja ima dodatnu važnost. Kako biste osigurali da je vaš dom dobro opremljen stvarima koje su vašim najmilijima potrebne, važno je planirati. 
 

Kako isplanirati kupnju

Sjednite s vama bliskom osobom i napišite popis stvari koje im svakodnevno trebaju. Uzmite u obzir i druge stvari pored hrane. Prođite kroz sve kategorije ili proizvode. Razmislite o lijeku, higijeni, zaštiti za inkontinenciju, kući i životnim pomagalima te drugim stvarima koje bi vaši najmiliji mogli zatrebati.
 
Pažljivo ih slušajte. Njihove potrebe mogle bi biti drugačije od onoga što očekujete. Kasnije s njima pregledajte popis kako biste vidjeli jeste li nešto zaboravili.
 
Vaš konačan popis trebao bi uključivati proizvode koje vaši najmiliji žele. I stvari za koje znate da će vam trebati da biste odradili dobar posao kao njegovatelj. Planiranjem kupnje na takav način može se znatno smanjiti stresu i uštedjeti na vremenu i novcu.
 
Evo nekoliko savjeta kao pomoć u sastavljanju popisa:
 
Hrana
  • provjerite što vaši najmiliji vole i što im se ne sviđa – imat će bolji apetit ako im poslužite njihovu omiljenu hranu
  • odaberite hranjive proizvode, hranu koja nema puno masnoća ili kalorija
  • pripazite da ne kupujete hranu na koju su vaši najmiliji alergični
  • najbolje je da to bude hrana koju je jednostavno gristi, žvakati i progutati
Lijekovi
Prikupite sve propisane lijekove, zdravstvene podatke i upute za doziranje od liječnika vama bliske osobe. Savjetovanje s liječnikom pomoći će vam da precizno isplanirate kupnju lijekova.
 
Higijenski proizvodi i inkontinencijski proizvodi
Koliko takvih proizvoda trebate kupiti, ovisi o stanju vaših najmilijih. Stoga prije stavljanja bilo čega na popis za kupnju, razmislite koliko često morate prati ili presvlačiti vama blisku osobu. Definirajte cjelokupnu tjednu/mjesečnu upotrebu, zatim te količine stavite na popis. 
 
Zapamtite, nikada nemate previše higijenskih proizvoda kod kuće. Pokušajte imati rezervu za hitne slučajeve.
 

Naručite besplatne uzorke

Pronađite odgovarajuće proizvode prema potrebama vaših bližnjih.

Naručite sada