Projekt Banakekele – briga o potrebitima

Za većinu ljudi koji žive u naseljima Južne Afrike život se često svodi na vrlo malen proračun bez ispravne zdravstvene zaštite. Svijest o inkontinenciji je slaba, no ona utječe na značajan dio stanovništva. 2018. TENA je pokrenula misiju pomaganja osobama u naseljima u predgrađima Johannesburga za njegu pri inkontinenciji i edukaciju. Zovemo je Projekt Banakekele, Zulu izraz koji znači „brinuti se o njima”.

Osobe koje posjećuju mobilne klinike.

Postajemo dio zajednice

TENA tim ponosan je što može doprinijeti tradiciji Ubuntua – južnoafričkog koncepta međusobne povezanosti i suosjećanja – te postati dio gradskih zajednica pružanjem osnovnih zdravstvenih usluga u mobilnim klinikama. Te klinike nude osnovnu i pristupačnu njegu za potrebite. Usluge uključuju mjerenje indeksa tjelesne mase, krvnog tlaka, razine glukoze, testiranje na HIV i druge osnovne testove. Istodobno, TENA je predstavila novi inkontinencijski proizvod, jednako učinkovit kao oni koji već postoje na tržištu, ali 50 % pristupačniji. 

Lokalni njegovatelji vide razliku

„[TENA] proizvod jednostavan je za upotrebu i omogućio mi je da imam više vremena za druge stvari, umjesto da se brinem o mijenjanju pelene.” kaže Nomusa, južnoafrički njegovatelj.  Phindile, drugi njegovatelj, napominje da je „kvaliteta proizvoda bolja, traje duže i štedi novac [u usporedbi s alternativama].”  

Njegovatelj demonstrira kako upotrebljavati različite TENA inkontinencijske proizvode.
Prikaz ulica Johannesburga koje su prepune ljudi.

Educiranje zajednica o inkontinenciji

Kao i drugdje u svijetu, znanje o inkontinenciji je slabo te je stigma oko nje izrazita. Zato je educiranje zajednica o inkontinenciji jedan od glavnih ciljeva za profesionalne TENA medicinske sestre projekta Banakekele. 
 
Poboljšanje dobrobiti južnoafričkih zajednica 
U skladu s ciljem održivosti prema kojem će TENA poboljšati dobrobit 100 milijuna osoba do 2030., projekt Banakekele je došao do više od 16 000 osoba u 100 zajednica, ostavljajući duboke korijene među stanovnicima južnoafričkih naselja.    

TENA proizvodi sada su transparentniji nego ikada.

Ugljični otisak TENA proizvoda učinili smo vidljivim svima, kao i pregled njihovih sastavnica.