Kako se nositi s istjecanjem urina tijekom menopauze

Vedra žena
Postoje mnoge prednosti starije dobi. Životno iskustvo često vam daje dobar osjećaj vjere u sebe i onoga što je zaista važno u životu.  Možda imate odraslu djecu i napokon vremena za sebe nakon odrastanja djece i iscrpljujućeg početka karijere? Napokon je vrijeme da se započnete baviti omiljenim hobijem ili da odete na put o kojem ste sanjali. Oslabjeli mjehur vas pri tom ne bi trebao sprječavati.
 
Mnoge žene iskuse probleme sa slabim mjehurom tijekom menopauze. To su znaci hormonskih promjena – smanjena razina estrogena naročito utječe na trbušne mišiće i može izazvati promjenu položaja mjehura što uvjetuje istjecanjem urina. Vaginalno tkivo i tkivo urinarnog trakta postaje suho, tanko i manje elastično. Kao da vam naleti vrućine nisu bili dovoljni? 
 
Na sreću, uz prave informacije i zaštitu, istjecanje urina tijekom menopauze ne mora vas ni u čemu sprječavati. Ovdje možete pronaći nekoliko savjeta o tome kako se nositi s inkontinencijom tijekom promjene: 
 
  • Estrogenski tretmani u obliku krema i vaginalnih supozitorija mogu vam pomoći nositi se sa simptomima tijekom menopauze. Posavjetujte se s liječnikom o najboljem tretmanu.  
  • Redovito radite Kegelove vježbe. Nekoliko minuta vježbi za mišiće dna zdjelice svakog dana može smanjiti rizik od pojave istjecanja urina ili učiniti da sasvim nestane.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.