Praktični savjeti za roditelje

U nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta o kontroliranju oslabjelog mjehura u djece koje smo prikupili od roditelja, medicinskih sestara i nastavnika.

1. savjet: poduzmite praktične promjene. Ormar s posteljinom postavite u dječju sobu da bi vam posteljina bila pri ruci dok ste pospani usred noći. Neka uvijek bude spreman još jedan poplun (ne smoče se samo plahte).

2. savjet: nabavite proizvode koji štite madrac, primjerice potplahte ili poduloške.  Prljavu posteljinu odmah stavite u pranje. Ako želite vidjeti dostupne proizvode, posjetite paviljon proizvoda u parku.

3. savjet: ako prijatelji vašeg djeteta dođu u posjet, provjerite je li krevet čist da vašem djetetu ne bi bilo neugodno pred prijateljima. Ako je dijete zabrinuto da bi mu se mogla dogoditi "nezgoda" pred prijateljima, zaštitne gaćice sa značajkom za sprječavanje neugodna mirisa pomoći će mu da se opusti i potpuno uživa u igri.

4. savjet: noćenje kod prijatelja.
Kupite vreću za spavanje koju je moguće oprati. U nju možete staviti proizvod TENA (ili u pidžamu u vreći) da bi dijete moglo proizvod zamijeniti dok je u vreći. Kada ustane, proizvod može ostaviti u vreći.

5. savjet: rješavanje neugodnih mirisa.
Neugodni mirisi mogu pojačati sumnje, stoga je dobro koristiti namjenske uloške ili gaćice koji mogu neutralizirati neželjene neugodne mirise.

6. savjet: kada krećete na počinak, probudite dijete neka ide na zahod. Ako ne može izdržati cijelu noć, ta će mu metoda stvoriti naviku djelomičnog pražnjenja mokraćnog mjehura u određeno vrijeme tijekom počinka, a vama omogućiti mirniji san.


7. savjet: ako s djetetom idete liječniku, prije ga nazovite da biste porazgovarali o situaciji. Na taj način nećete trebati detaljno sve prepričavati pred djetetom i nepotrebno ga sramotiti. Potom svi možete otvoreno i izravno razgovarati ne izostavljajući dijete iz razgovora.