Što je stresna inkontinencija?

Stresna ili stresna urinarna inkontinencija (SUI) znači da imate istjecanja kada se smijete, kišete, kašljete ili tijekom drugih vrsta naprezanja.

Stresna urinarna pojavljuje se kada važna potpora za urinarni trakt i mjehur ne funkcionira ispravno. Ovo stanje može biti uzrokovano slabošću mišića ligamenata i dna zdjelice ili oslabljenom funkcijom mišića uretralnog sfinktera. To utječe na potporu zaduženu za ostvarivanje normalne urinarne funkcije.
 
Stresna urinarna inkontinencija najčešći je oblik urinarne inkontinencije kod žena.

Uzroci stresne inkontinencije

grupa su mišića na dnu trbušne šupljine. Mišići izgledaju kao viseća mreža u obliku šalice u zdjeličnoj šupljini. Ako je „podloga“ u dnu zdjelice oštećena, mišićna potpora uretre je manja, pa kada se naprežete, bavite sportom ili jednostavno kašljete, postoji rizik od malenog istjecanja.
 
Uzroci stresne inkontinencije uključuju određeni životni stil, zdravstvene komplikacije, trudnoću i pretilost. Gubitak težine i vježbanje često su uspješni tretmani za ovo stanje.
 
Muškarci također mogu imati stresnu urinarnu inkontinenciju, no vrlo rijetko i to je obično povezano s postoperativnim komplikacijama nakon uklanjanja prostate. Kod muškaraca su češće druge vrste inkontinencije.
 
Pročitajte više i pogledajte TENA web-mjesto koje najviše odgovara vašim potrebama.
 
Više o stresnoj inkontinenciji na TENA Djeca