Praktični savjeti vezani za inkontinenciju za upravljanje pacijentima

Prikupili smo mnoge uvide i znanje kroz mnoge godine rada na području njege pri inkontinenciji i osobne higijene.

Dijagnoza i pomoć pacijentima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

U odjeljku O inkontinenciji nalaze se korisne smjernice koje mogu poslužiti kao pomoć za djelotvornu procjenu i početnu kontrolu inkontinencije. Na temelju njih pacijente možete informirati o mogućnostima liječenja koje postoje za njihove simptome.

Uz to, pacijente i srodnike koji ih njeguju možete uputiti na odgovarajuća područja ove web-stranice:  Žene, Muškarci i Skrb o bližnjima. Pacijenti i njihovi srodnici u njima mogu pronaći mnogo korisnih informacija i doznati što mogu učiniti za sebe.

Skrb o štićenicima domova za starije i nemoćne

Skrb za kontinenciju ključna je za dobrobit štićenika. Zbog toga je ona jedan od najvažnijih zadataka osoblja domova za stare i nemoćne. No, radi se ujedno i o jednom od najdugotrajnijih i fizički najzahtjevnijih zadataka.

Uz odgovarajuću skrb inkontinenciju je moguće bolje kontrolirati pa se štićenik osjeća ugodnije i očuva više dostojanstva i samostalnosti. Time je istovremeno moguće olakšati i život osoblja za njegu.

TENA vam može olakšati organizaciju obuke za individualiziranu skrb na temelju dobrih iskustava iz prakse koja smo u proteklih 40 godina stekli u više od 20 000 zdravstvenih ustanova diljem svijeta. Time se može postići:

Povećanje dobrobiti štićenika

Štićenici dobivaju primjerenu i cjelodnevnu skrb i zaštitu radi očuvanja njihove samostalnosti, dostojanstva, sigurnosti i udobnosti. To pridonosi njihovoj tjelesnoj udobnosti, funkcioniranju u društvu i psihičkom zdravlju.

Smanjenje opterećenja za osoblje

Individualizirana skrb pridonosi smanjenju opterećenja osoblja za njegu na najmanju moguću mjeru. Tako se oslobađa dragocjeno vrijeme za mnogo korisnije, izravne odnose sa štićenicima te, dakako, povećava zadovoljstvo poslom.

TENA Esencija

Smanjenje ukupnih troškova

Konačno, individualizirana skrb na temelju točnih procjena stanja štićenika dovodi do smanjenja potrošnje proizvoda, manjeg broja i intenziteta epizoda istjecanja mokraće i s njima povezanog pranja rublja te učestalosti kožnih bolesti povezanih s inkontinencijom. To, dakako, znači i smanjenje ukupnih troškova doma za starije i nemoćne.

Saznajte više o njezi pri inkontinenciji čitanjem ovih praktičnih savjeta

  • Pacijenti trebaju nastaviti odlaziti na toalet na osnovi svojih individualnih potreba
  • Proizvodi za njegu pri inkontinenciju trebaju se upotrebljavati samo ako su potrebni, a ne samo u slučaju pretpostavljene inkontinencije.
  • TENA proizvode može upotrebljavati samo osoba za koju je procijenjeno da joj trebaju. 
  • Proizvodi se trebaju upotrebljavati jedan po jedan. 
  • Ako primijetite da nošenje inkontinencijskih proizvoda obeshrabruje neke klijente za upotrebu toaleta ili uriniranje, može biti prikladnije upotrebljavati proizvode selektivno, odnosno u specifično doba dana ili tijekom posjeta/izlaska. 
  • Ako osoba sama može namjestiti svoje proizvode, važno je pokazati im kako to ispravno napraviti kako biste osigurali da proizvodi ispravno djeluju. 
  • TENA inkontinencijski ulošci trebaju se nositi uz tijelo kako bi se spriječio kontakt zraka s urinom zbog čega se može formirati amonijak, neugodan miris i nadraživanje kože. 
  • Ako klijent uspješno odlazi na toalet, a pokazatelji namočenosti proizvoda su i dalje vidljivi, možda ima preveliku razinu upijanja za klijenta. 
  • Ako dođe do curenja, provjerite je li tehnika namještanja ispravna.