Praktični savjeti vezani za inkontinenciju za upravljanje pacijentima

  Prikupili smo mnoge uvide i znanje kroz mnoge godine rada na području njege pri inkontinenciji i osobne higijene.

  Dijagnoza i pomoć pacijentima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

  U odjeljku O inkontinenciji nalaze se korisne smjernice koje mogu poslužiti kao pomoć za djelotvornu procjenu i početnu kontrolu inkontinencije. Na temelju njih pacijente možete informirati o mogućnostima liječenja koje postoje za njihove simptome.

  Uz to, pacijente i srodnike koji ih njeguju možete uputiti na odgovarajuća područja ove web-stranice:  Žene, Muškarci i Skrb o bližnjima. Pacijenti i njihovi srodnici u njima mogu pronaći mnogo korisnih informacija i doznati što mogu učiniti za sebe.

  Skrb o štićenicima domova za starije i nemoćne

  Skrb za kontinenciju ključna je za dobrobit štićenika. Zbog toga je ona jedan od najvažnijih zadataka osoblja domova za stare i nemoćne. No, radi se ujedno i o jednom od najdugotrajnijih i fizički najzahtjevnijih zadataka.

  Uz odgovarajuću skrb inkontinenciju je moguće bolje kontrolirati pa se štićenik osjeća ugodnije i očuva više dostojanstva i samostalnosti. Time je istovremeno moguće olakšati i život osoblja za njegu.

  TENA vam može olakšati organizaciju obuke za individualiziranu skrb na temelju dobrih iskustava iz prakse koja smo u proteklih 40 godina stekli u više od 20 000 zdravstvenih ustanova diljem svijeta. Time se može postići:

  Povećanje dobrobiti štićenika

  Štićenici dobivaju primjerenu i cjelodnevnu skrb i zaštitu radi očuvanja njihove samostalnosti, dostojanstva, sigurnosti i udobnosti. To pridonosi njihovoj tjelesnoj udobnosti, funkcioniranju u društvu i psihičkom zdravlju.

  Smanjenje opterećenja za osoblje

  Individualizirana skrb pridonosi smanjenju opterećenja osoblja za njegu na najmanju moguću mjeru. Tako se oslobađa dragocjeno vrijeme za mnogo korisnije, izravne odnose sa štićenicima te, dakako, povećava zadovoljstvo poslom.

  TENA Esencija

  Smanjenje ukupnih troškova

  Konačno, individualizirana skrb na temelju točnih procjena stanja štićenika dovodi do smanjenja potrošnje proizvoda, manjeg broja i intenziteta epizoda istjecanja mokraće i s njima povezanog pranja rublja te učestalosti kožnih bolesti povezanih s inkontinencijom. To, dakako, znači i smanjenje ukupnih troškova doma za starije i nemoćne.

  Learn more about continence care by reading these practical tips

  • Patients and residents should continue to be toileted based on their individual needs
  • Incontinence products should only be used if they are needed and not just in case of an assumed incontinence.
  • TENA products should only be used by the person who has been assessed for them. 
  • The products should only be used one at a time. 
  • If you find that the wearing of incontinence products discourages some clients from using the toilet or a urinal, it may be more appropriate to use the products selectively, i.e. at specific times of day or for visits/outings. 
  • If a person is able to fit their own products, it’s important to show them how to do so correctly to ensure the products work correctly. 
  • TENA incontinence pads should be worn close to the body to prevent air from coming into contact with the urine resulting in the formation of ammonia, odour, and skin irritation. 
  • If the client is being toileted successfully and the wetness indicators of the products are still visible, they may be too absorbent for the client. 
  • If leakage is occurring, please ensure that the fitting technique is correct.