Održivost

  Brigu i poštovanje stavljamo u središte svega što radimo. Zato svjesno nastojimo smanjiti utjecaj na okoliš uzimajući sve od izvora proizvoda do otpada i odlaganja.

  Bolja njega za vas i okoliš

  Naša integrirana rješenja poboljšavaju njegu za inkontinenciju i istodobno smanjuju ugljični otisak.

  Bolja njega za vas i okoliš

  Poboljšana njega smanjuje otpad

  Naš široki asortiman proizvoda nudi optimalnu udobnost i prilagodbu, sprečava curenja i smanjuje učestalost presvlačenja. Odabirom odgovarajućeg proizvoda za svaku potrebu možete izbjeći prečestu upotrebu proizvoda, smanjiti otpad i pranje rublja te u konačnici smanjiti cjelokupni utjecaj na okoliš i trošak njege pri inkontinenciji.

  Pročitajte više TENA za domove za starije i nemoćne osobe >>

  Dokazana predanost

  Tvrtska Essity je predana primjenjivanju održivog načina rada u skladu s kojim dijelimo naš ekološki otisak. Naša predanost održivosti uvelike je prepoznata i ponosimo se mnogim nagradama za naša nastojanja u podržavanju boljeg okoliša.

  Pročitajte više o našoj predanosti okolišu

  TENA ekološke akcije

  Predanost okolišu

  Kao dio naše stalne predanosti okolišu, naše ekološke akcije razni su koraci i postupci koje poduzimamo kako bi zadovoljili specifične potrebe, razvojem našeg asortimana smanjujemo ukupni utjecaj na okoliš pomoću Procjene životnog ciklusa (LCA). LCA računa zbir svih stakleničkih plinova (što se naziva ugljični otisak) koji se emitiraju tijekom cijelog životnog vijeka proizvoda.

  Naš LCA prati svaki korak proizvodnje od izvornih materijala pa sve do odlaganja. Vrednovanjem ugljičnog otiska svakog proizvoda nastojimo izabrati najbolje moguće za okoliš.

  Poticanje promjene

  Ponosimo se napretkom koji smo već ostvarili i nastavljamo si zadavati izazove za budućnost.

  Između 2008. i 2014. u Europi smo uspješno smanjili ugljični otisak proizvoda TENA Flex za 7 % i TENA Pants za 18 %. (Ovjera treće strane IVL, Švedski institut za istraživanje okoliša).

  Kako bismo osigurali i daljnje poticanje promjene, postavili smo si niz ciljeva: 

  • razviti održivija rješenja s poboljšanim dizajnom proizvoda i učinkovitom upotrebom materijala

  • osigurati da sirovi materijali koje upotrebljavamo potječu iz okoliša

  • smanjiti otpad proizvoda i pakiranja

  • smanjiti emisije ugljika uzrokovane fosilnim gorivima, elektricitetom i grijanjem za 20 % između 2005. i 2020.

  • neprekidno smanjivati otpad u našim tvornicama

  • surađivati s dobavljačima na smanjenu emisija ugljika u cijelom nabavnom lancu

  574x262_C129_sustainability_green leafs.png

  Materijali iz odgovorno probranih izvora

  TENA razumije da će odabir koji napravimo danas utjecati na okoliš i naše živote sutra.

  Budući da najveći utjecaj na okoliš u životnom ciklusu TENA proizvoda ima proizvodnja materijala, brinemo se da su materijali koje upotrebljavamo iz odgovorno probranih i ekoloških izvora. Naši dobavljači trebaju zadovoljavati stroge standarde, prolaziti redovite provjere kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost proizvoda, društvena odgovornost i ekološka izvedba.

  Jedan od materijala koji upotrebljavamo za izradu naših proizvoda su drvena vlakna; prirodan i obnovljiv resurs koji se nabavlja samo iz odgovorno upravljanih šuma.

  Inovacija za potrebu

  Kada razvijamo nove proizvode ili poboljšavamo postojeći asortiman, uvijek započinjemo s utvrđivanjem pojedinačnih i nezadovoljenih potreba. Svi naši proizvodi prolaze stroga testiranja kod krajnjih korisnika i njegovatelja kako bismo osigurali da isporučuju željene prednosti. Razvojem našeg asortimana kako bi se zadovoljile specifične potrebe, smanjujemo otpad materijala i proizvodnje dok istodobno nastojimo ostvariti bolju njegu za inkontinenciju za sve.

  Čišća proizvodnja s manje otpada

  TENA upotrebljava vrhunsku tehnologiju kako bi osigurali da su postupci proizvodnje učinkoviti te da iskorištavaju što je manje energije moguće. Većina naših tvornica dobila je međunarodni ekološki certifikat ISO14001 te pripremamo naše nove lokacije proizvodnje za certifikat.

  Neprekidno radimo na poboljšanju proizvodnih procesa, upotrebi viška materijala i recikliranju pakiranja te se naša nastojanja isplate. U Europi smo smanjili količinu odlagališta otpada za gotovo 70 % tijekom posljednjih šest godina.

  574x262_TENA_meeting-the-family_257_V3_CMYK_Free for use

  Optimizirana upotreba proizvoda

  Naš širok asortiman proizvoda znači da ćete moći pronaći odgovarajući TENA proizvod bez obzira na potrebu, od povremenih kapanja i nekoliko kapi do težih curenja i izljeva cijelog mjehura. TENA proizvodi oblikovani su s anatomskim oblikom i optimalnim upijanjem te pružaju povećanu zaštitu od curenja i kontrolu neugodnog mirisa.

  Odabirom učinkovitog rješenja za njegu pri inkontinenciji promjene proizvoda manje su učestale što je dobro za vaš proračun kao i za okoliš. TENA ulošci posebno su oblikovani za upijanje urina, puno su više učinkoviti u uklanjanju vlage i neugodnog mirisa od uobičajenih higijenskih uložaka. To također znači da korisnici mogu odabrati manji, udobniji proizvod koji zauzvrat upotrebljava manje materijala.