Zajedno činimo razliku.

  Kao globalni lider u njezi pri inkontinenciji, predani smo podupiranju stručnjaka u pružanju najbolje moguće njege. Jer je pružanje dostojanstva i kvalitete života osobama do kojih vam je stalo uvijek u središtu onoga što radimo.

  TENA vas podupire u pomoći pojedincima

  Iskustvo

  S više od 50 godina iskustva, predani smo razvijanju i inovacijama našeg širokog raspona proizvoda za inkontinenciju i higijenu te usluga. Naša predanost poboljšanju njege pri inkontinenciji za sve, razlog je zbog kojeg smo vodeći globalni specijalisti na tom polju.

  Razumijevanje

  U TENA timu razumijemo da su svaka situacija i pojedinac jedinstveni. Brinemo se o tome da imamo iskustvo iz prve ruke o različitim radnim okolinama i da naše osoblje uključuje medicinske sestre i stručnjake za inkontinenciju. TENA vas podupire u pomoći pojedincima.

  Dokazi

  Naši proizvodi i usluge temeljito se istražuju te dokazano pogoduju pojedincima, stručnjacima i radnim okolinama. Dokaz je naš kamen temeljac; uvijek brinemo o tome da naši inovativni proizvodi i usluge zadovoljavaju kriterije koje postavljamo kako bi na najbolji način zadovoljili vaše potrebe.

  Pogledajte sve TENA proizvode

  TENA je brend vodeće globalne tvrtke Essity

  Dijagnoza i pomoć pacijentima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

  U odjeljku O inkontinenciji nalaze se korisne smjernice koje mogu poslužiti kao pomoć za djelotvornu procjenu i početnu kontrolu inkontinencije. Na temelju njih pacijente možete informirati o mogućnostima liječenja koje postoje za njihove simptome.

  Uz to, pacijente i srodnike koji ih njeguju možete uputiti na odgovarajuća područja ove web-stranice:  Žene, Muškarci i Skrb o bližnjima. Pacijenti i njihovi srodnici u njima mogu pronaći mnogo korisnih informacija i doznati što mogu učiniti za sebe.

  Skrb o štićenicima domova za starije i nemoćne

  Skrb za kontinenciju ključna je za dobrobit štićenika. Zbog toga je ona jedan od najvažnijih zadataka osoblja domova za stare i nemoćne. No, radi se ujedno i o jednom od najdugotrajnijih i fizički najzahtjevnijih zadataka.

  Uz odgovarajuću skrb inkontinenciju je moguće bolje kontrolirati pa se štićenik osjeća ugodnije i očuva više dostojanstva i samostalnosti. Time je istovremeno moguće olakšati i život osoblja za njegu.

  TENA vam može olakšati organizaciju obuke za individualiziranu skrb na temelju dobrih iskustava iz prakse koja smo u proteklih 40 godina stekli u više od 20 000 zdravstvenih ustanova diljem svijeta. Time se može postići:

  Povećanje dobrobiti štićenika

  Štićenici dobivaju primjerenu i cjelodnevnu skrb i zaštitu radi očuvanja njihove samostalnosti, dostojanstva, sigurnosti i udobnosti. To pridonosi njihovoj tjelesnoj udobnosti, funkcioniranju u društvu i psihičkom zdravlju.

  Smanjenje opterećenja za osoblje

  Individualizirana skrb pridonosi smanjenju opterećenja osoblja za njegu na najmanju moguću mjeru. Tako se oslobađa dragocjeno vrijeme za mnogo korisnije, izravne odnose sa štićenicima te, dakako, povećava zadovoljstvo poslom.

  TENA Esencija

  Smanjenje ukupnih troškova

  Konačno, individualizirana skrb na temelju točnih procjena stanja štićenika dovodi do smanjenja potrošnje proizvoda, manjeg broja i intenziteta epizoda istjecanja mokraće i s njima povezanog pranja rublja te učestalosti kožnih bolesti povezanih s inkontinencijom. To, dakako, znači i smanjenje ukupnih troškova doma za starije i nemoćne.

  Zajednički rad s TENA timom

  Partnerski rad s našim klijentima je ključan. Utvrđivanjem potreba i situacija profesionalaca možemo razumjeti kako pomoći u poboljšanju kvalitete života i pružiti najbolje moguće proizvode i usluge osobama do kojih vam je stalo.

  Naša suradnja u djelovanju

  TENA je 2012. održala edukaciju o pružanju njege u Kini (zajednica YueTan, okrug Xicheng). Edukaciji je prisustvovalo 70 sudionika iz medija, direktora 26 zajednica, medicinskih sestara iz Udruženja medicinskih sestara u Pekingu (BNA) te osoba koje brinu o svojim bližnjima. Tijekom događaja predstavljene su priče iz stvarnog života njegovatelja s naglaskom na iskustvo života s inkontinencijom i dugoročnim utjecajem koji ima na kvalitetu života.

  Rad s TENA timom

  TENA Esencija

  TENA Inovacije

  TENA Flex i TENA Pants moderni su i inovativni proizvodi, koji utjelovljuju najsuvremenija tehnološka dostignuća, a namijenjeni su zaštiti pri umjerenoj do teškoj inkontinenciji. Ti proizvodi, pri čijem se oblikovanju vodilo računa i o potrebama krajnjih korisnika i o potrebama njihovih njegovatelje, nude izvrsnu zaštitu, više sigurnosti i dostojanstva te lakše rukovanje.

  TENA Flex 

  Najnovija inovacija u asortimanu TENA proizvoda i prvi proizvod s pojasom koji se pojavio na tržištu. TENA Flex, pri čijem se razvoju mislilo i na potrebe njegovatelja i na potrebe korisnika, objedinjuje udobnost dvodijelnog sustava sa sigurnošću jednodijelnih proizvoda, jer se sastoji od upijajuće jezgre velikog kapaciteta pričvršćene za vrlo prilagodljivu traku za namještanje oko kukova. Zahvaljujući tom jedinstvenom sustavu učvršćivanja, TENA Flex ne mora nepotrebno pokrivati kožu materijalom. A najvažnije je, što je proizvod moguće iznimno lako namjestiti (uz pomoć drugih osoba ili bez nje), što uvelike pomaže mnogim pacijentima i njegovateljima. I što je osobito važno mnogim njegovateljima, klinička ispitivanja pokazuju da TENA Flex smanjuje napetost u leđima njegovatelja. TENA Flex prikladan je i za muškarce i za žene, a dostupan je u tri razine upijanja i četiri veličine.


  TENA Pants

  Upijajuće gaćice TENA Pants, koje se nose baš poput običnog donjeg rublja, zahvaljujući integriranoj upijajućoj jezgri i izvrsnoj tehnologiji upijanja i zadržavanja mokraće FeelDry, pružaju nenadmašnu zaštitu pri inkontinenciji. TENA Pants prvi je asortiman zaštitnog donjeg rublja za odrasle te jedini u kojem postoje razine upijanja za potrebe lagane (Pants Discreet), umjerene (Pants Normal i Pants Plus) i teške inkontinencije (Pants Super). Zbog toga su upijajuće gaćice TENA Pants idealan izbor za pacijente kojima je potrebna sigurna zaštita danju i/ili uporaba tijekom noći. Jednostavno ih je odjenuti, a njihova kružna elastika jamči tijesno prianjanje. Proizvod ima sustav zaštite od prodora neugodnih mirisa Odour Control, ljepivu traku za zamatanje iskorištenih proizvoda te bočne šavove, koje je prilikom promjene proizvoda dovoljno rasparati. Dostupan je u dvije veličine. 

  Pogledajte TENA inovativne proizvode

  Reference:

  1Rev Esc Enferm USP, Rita de Cassia Altino Delarmelindo, et al. 2013.; 47(2): 296-302.
  2Nizozemsko Ministarstvo zdravlja, socijalne skrbi i sporta. Uspješni programi u Institucijama za njegu, 2006. (engleska verzija).
  3LOCOmotion, Knibbe & Knibbe. Sažetak rezultata Pranja bez vode, 2013.