Kako razgovarati o curenju urina

Razgovor o osobnim problemima može se činiti neugodnim, ali je ključ za pronalaženje rješenja iskren i otvoren razgovor s liječnikom i najmilijima.

Kako razgovarati o curenju urina

Razgovor s najmilijima

Razgovor s partnerom, bliskim prijateljem ili terapeutom može vam pomoći da se nosite sa situacijom. Kada napravite prvi korak i otvorite se te razgovarate o tome, postat će vam lakše potražiti pomoć koja vam je potrebna za odgovarajuće rješenje.

Dobro je zapamtiti da niste sami. Milijuni inače zdravih odraslih uspješno se nose s istim problemom svaki dan. Čak je moguće da neki od vaših prijatelja imaju iste probleme.

Kao posljednje, ali ne i najmanje važno, ništa vas ne bi smjelo sprečavati u obavljanju stvari u kojima uživate, stoga obavezno obavite prvi korak prema oporavku i razgovarajte o problemu s nekim kome vjerujete.

Razgovor s liječnikom

Poteškoće s intimnim zdravljem kao što je curenje urina ili često mogu se činiti problematičnim za razgovor. Stoga je dobro zapamtiti da iako pacijentu može biti neugodno razgovarati uživo, za liječnika je to samo medicinski problem. Nemojte se ustručavati postavljati pitanja, na kraju krajeva, to je jedini način kako ćete doći do odgovora.

Navodimo nekoliko dobrih načina kako se možete pripremiti za pregled kod liječnika:

  • Napravite popis simptoma, to može pomoći liječniku da dijagnosticira o kojoj se vrsti curenja urina radi te utvrditi koji je uzrok problema.
  • Neka se pitanja mogu lako zaboraviti kada razgovarate s liječnikom. Zato je uvijek dobro zapisati pitanja prije pregleda. Na taj način možete biti sigurni da ćete dobiti odgovore na sva pitanja tijekom pregleda.

Povezani članci

O muškoj inkontinenciji

Jedan od svaka četiri muškarca preko 40 godina* imaju problem s curenjem urina, koje je poznato i kao inkontinencija. Najbolji je način za pronalaženje rješenje saznati više o tome kako inkontinencija funkcionira.

Vježbe dna zdjelice

Kontrola mjehura može se poboljšati uz pomoć odgovarajućih vježbi. Vježbe dna zdjelice, poznate i kao Kegelove vježbe mogu pospješiti sprečavanje, smanjenje ili upravljanje problemima s curenjem urina.