Vježbe dna zdjelice za muškarce - TENA

Brošura s vježbama za zdravlje zdjelice kod muškaraca

Vježbe dna zdjelice

Zdravlje zdjelice kod muškaraca

Kontrola mjehura može se poboljšati uz pomoć odgovarajućih vježbi. Vježbe dna zdjelice, poznate i kao Kegelove vježbe mogu pospješiti sprečavanje, smanjenje ili upravljanje problemima s curenjem urina.

Kada započinjemo s vježbama?

Muškarac vježba kegelove vježbe

S vježbanjem se može započeti najranije 6 tjedana nakon operacijskog zahvata. Do tog trenutka vježbanje ovog tipa može se provoditi samo uz prisutnost fizioterapeuta. Za muškarce koji su prošli operacijski zahvat ili pate od curenja mokraće preporučuje se da se prvo obrate svom liječniku terapeutu. Ako je liječnik dao dopuštenje i nema fizičke prepreke za to, s vježbama bi trebalo što prije započeti. Vježbanje treba započeti s praznim mokraćnim mjehurom, dnevno 1 – 2 puta, po 10 minuta. 

Gdje se nalaze mišići dna zdjelice i kako ih osjetiti ili pronaći?

Vježbe mišića dna zdjelice poboljšavaju snagu mišića dna zdjelice i pomažu vam da kontrolirate slabog mjehura i toka urina. Prije obavljanja vježbi morate saznati kako pronaći mišiće dna zdjelice. Dobar način za to jest pokušati zaustaviti ili usporiti tok urina tijekom mokrenja. Mišići koje za to upotrebljavate su .

Zaustavljanje i usporavanje toka urina nije vježba dna zdjelice i ne smije se upotrebljavati kao vježba jer bi moglo poremetiti uobičajen refleks pražnjenja. Radi se samo o načinu na koji ćete locirati odgovarajuće mišiće.

Ako imate problema s pronalaženjem odgovarajućih mišića, možete se savjetovati s fizioterapeutom koji je specijaliziran za mišiće dna zdjelice.

Vježbe za jačanje mišića dna zdjelice

Ako želite vježbati mišiće dna zdjelice ispunite formular na vrhu ove stranice i na vaš email stići će BESPLATNA brošura s vježbama za jačanje mišića dna zdjelice koju smo pripremili u suradnji s fizioterapeutom.