Petrova priča

Petar priča o tome kako je saznao da njegove društvene aktivnosti ne moraju prestati.

SHVATIO SAM DA NEŠTO MORAM UČINITI

Petar , 58

Što reći? Oduvijek sam bi vrlo društven tip koji voli aktivnosti izvan posla. No kada sam shvatio da imam curenje urina, mislio sam da ću se morati odreći društvenog života.

Nije da stalno i svaki dan radim nešto spektakularno, ali uživam u isprobavanju novih restorana ili jednostavnom druženju s prijateljima na pivi u baru.

Nažalost, uživanje u tuđem društvu nije baš bilo jednostavno jer sam neprekidno mislio o tome što ako ću uskoro morati na toalet. Što ako su toaleti daleko i ako je dugi red kada konačno dođem do njih?

Počeo sam izmišljati isprike kako se ne bih pridružio ispijanju piva ili druženju daleko od kuće. Nisam želio dolijevati ulje na vatru ispijanjem tekućina te nisam bio siguran hoću li izdržati do toaleta ako je predaleko. S vremenom sam pokušao svakodnevno piti manje vode kako ne bih toliko mokrio, ali me od toga samo boljela glava.

Shvatio sam da je moj problem curenja urina možda ipak veći problem nego što sam htio priznati. Onda se jednog dana na putu s posla kući nešto dogodilo. Imao sam čudan osjećaj i osjetio da mi hlače postaju mokre. Na sreću, upravo sam izašao iz automobila i bio sam samo nekoliko minuta udaljen od kuće gdje sam se mogao presvući. Nakon toga nisam više baš bio zainteresiran za društveni život daleko od kuće. Što ako se ponovo dogodi ista stvar? Nedostajala mi je društvena interakcija s prijateljima i isprobavanje novih mjesta.

S kim bih mogao razgovarati o tome? Moji prijatelji nisu dolazili u obzir. Prijatelj s posla? Mislim da ne. Moj sin ima vrlo zauzet život i to mi se nije činilo dovoljno velikim problemom da bih ga time opterećivao. A ne bih ni znao kako mu to reći.

No shvatio sam da nešto moram učiniti. Tako sam počeo pretraživati internet. Naišao sam na web-stranicu na kojoj su govorili o upotrebi „zaštite” i činilo se da ima puno različitih vrsta uložaka koje mogu upotrebljavati. Nisam imao pojma! Osjećao sam se kao da sam naletio na zlatnu žilu i naručio neke iz online trgovine. Najbolje je od svega što funkcionira!

Sada sam opet onaj stari ja. Uvijek gledam gdje su toaleti ako sam na novom mjestu te pokušavam sjediti u blizini. A nosim i zaštitno donje rublje te dodatni komplet sa sobom u torbi. Bolje spriječiti nego liječiti ovdje je najvažnije. Najbolja je stvar što kada sam tamo, u potpunosti zaboravljam da ga nosim. Osjećam se kao da nosim obično donje rublje te se mogu usredotočiti na važne stvari. Primjerice, koje ću piće naručiti uz jelo.