Upotreba kolačića

Ova stranica upotrebljava kolačiće pa vam ovaj odjeljak daje pojedinosti o tome kako se kolačići upotrebljavaju te kako možete zadržati ili izbrisati kolačiće.

Što je kolačić? 
Dijelovi informacija koji se prenose na tvrdi disk vašeg računala nazivaju se „kolačići”.  
 
To nisu računalni programi, samo malene informacijske datoteke koje web-stranicama omogućuju pohranu i pristup informacijama o korisničkim uzorcima pregledavanja. 
 
Većina web-stranica upotrebljava kolačiće jer su dio alatnog paketa koji internet čini odličnim iskustvom za korisnike. Kolačići omogućuju web-stranicama isporuku personaliziranih usluga (primjerice, pamćenje prijave, zadržavanje proizvoda u košarici za kupnju ili prikaz sadržaja koji je relevantan).  
 
Postoje različite vrste kolačića: privremeni kolačići (ili sesijski kolačići) brišu se kada se preglednik zatvori; trajni kolačići se ne brišu, ali ostaju dok se aktivno ne izbrišu ili ne isteknu (što ovisi o tome kako je web-stranica programirana u smislu trajanja kolačića).  

Kako izbrisati kolačić? 
Većina preglednika automatski je postavljena na prihvaćanje kolačića. 
 
Možete onemogućiti kolačiće u svom pregledniku, ali zapamtite da ako to učinite, možete izgubiti mnoge značajke koje su potrebne kako bi web-stranica mogla ispravno funkcionirati. 
 
Ako želite detaljnije informacije o kolačićima, posjetite stranicu www.aboutcookies.org www.aboutcookies.org koja sadrži sveobuhvatne i neovisne informacije o tome kako onemogućiti kolačiće u postavkama preglednika te kako izbrisati kolačiće koji se nalaze na računalu. 
 
Za brisanje kolačića s mobitela morat ćete pogledati priručnik za uređaj.   

Popis TENA kolačića 
Kako bismo vam pružili personalizirano iskustvo, ova stranica upotrebljava kolačiće. Svaki put kada upotrebljavate stranicu, kolačići se prenose i/ili im se pristupa. Kolačići su navedeni u nastavku.
 
Naziv kolačićaNamjenaVrstaKolačić 1/2/3 straneTrajanje
PorukaOKolačićimaJePrikazanaPrihvaćanje kolačićaFunkcionalni1.1 tjedan
_gaWeb-analitikaIzvedba1.24 mjeseca
_dc_gtm_UA-58470593-11Web-analitikaIzvedba1.30 minuta
_dc_gtm_UA-58470593-7Web-analitikaIzvedba1.30 minuta
_dc_gtm_UA-84029425-1Web-analitikaIzvedba1.30 minuta
_dc_gtm_UA-84029425-27Web-analitikaIzvedba1.30 minuta
_gat_UA-85913631-2Web-analitikaIzvedba1.30 minuta
__atuvsDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.24 mjeseca
__atuvcDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.1 sat
traka kolačića Prihvaćanje kolačićaFunkcionalni1.1 tjedan
di2Dodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
locDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
musDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
s_fidAdobe site catalystIzvedba1.4 godine
s_nrAdobe site catalystIzvedba1.149 dana
s_viAdobe site catalystIzvedba1.sesija
uidDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.sesija
UmDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
UvcDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
vcDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
SscDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
SshDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
SshsDodajte ovu zajedničku funkcijuFunkcionalni1.2 godine
_gaHojtarIzvedba1.15 mjeseci
Intercom-idHojtarIzvedba1.9,5 godina

 
  • – Naše stranice upotrebljavaju AddThis (alat za integraciju raznih stranica društvenih medija kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn itd.) koji može postaviti razne kolačiće na vaše računalo. Za više informacija o vrstama kolačića koje AddThis koristi, proučite politiku privatnosti AddThis.
  • Strogo potrebni kolačići – ovi kolačići bitni su kako bi vam se omogućilo kretanje po web-mjestu i upotreba njegovih značajki, primjerice, pristup zaštićenim područjima web-mjesta.  Bez tih kolačića usluge koje ste zatražili, kao što je obavljanje kupnje, ne mogu se pružiti.
  • Kolačići o performansama - Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste web stranicu, na primjer, koje stranice posjećuju najviše i dobivaju li obavijesti o pogreškama sa web stranica.  Ovi kolačići ne prikupljaju informacije po kojima se mogu prepoznati posjetitelji.  Informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.  Koristi se samo za poboljšanje rada web stranice.
  • Kolačići funkcionalnosti – ti kolačići omogućuju web-mjestu da zapamti odabire koje napravite (primjerice vaše ime, jezik ili regiju) te vam pruži unaprijeđene, osobne značajke.   Informacije koje ti kolačići prikupljaju mogu biti anonimizirane te ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanje na drugim web-mjestima.
  • Ciljani ili oglašavački kolačići - koriste se za isporuku oglasa koji nisu relevantni za vas i vaše interese.  Koriste se kako bi ograničili broj pregleda određenog oglasa i izmjerili učinkovitost oglašivačke kampanje. Njih je postavila naša oglašivačka mreža uz dozvolu tvrtke TENA. Oni pamte da ste posjetili određenu web stranicu i tu informaciju šalju drugim organizacijama, na primjer oglašivačima.  Vrlo često se ciljani ili oglašivački kolačići druge organizacije vežu na funkcionalnost web stranice.

Prihvaćanje Uvjeta upotrebe
Prihvaćanjem ovih Uvjeta upotrebe, kao i pristupanjem i korištenjem web stranice, pristajete na upotrebu kolačića.  Možete prihvatiti upotrebu kolačića i putem postavki u vašem mrežnom pretraživaču.