Sastojci TENA

Već godinama milijuni ljudi diljem svijeta koriste naše TENA proizvode sigurno svaki dan. Znamo da vam je važno da se osjećate udobno i sigurno s proizvodima koje upotrebljavate. Svi TENA proizvodi napravljeni su od odobrenih materijala te imamo suvremene postupke i najviše standarde sigurnosti kako bismo osigurali da se upotrebljavaju samo sigurni materijali i sastojci te da su svi proizvodi usklađeni sa svim relevantnim zakonima.
 
Materijale koje upotrebljavamo u svim našim higijenskim proizvodima temeljito su ispitali interni i vanjski stručnjaci, primjerice certificirane ustanove za ispitivanja, kako bi se osiguralo da se mogu sigurno upotrebljavati u svrhu kojoj su namijenjeni te da zadovoljavaju sve zakonske i regulacijske uvjete.  
 
Kako bismo vam pomogli da razumijete što sadrže naši proizvodi, izradili smo ovaj pregled različitih materijala i njihova sastava. Dolje na stranici nalazi se i rječnik.
 

Jesu li TENA proizvodi sigurni za upotrebu?

Svi higijenski proizvodi tvrtke Essity sigurni su za upotrebu unutar svrhe kojoj su namijenjeni te sadrže uobičajene materijale u širokom rasponu upijajućih higijenskih proizvoda koje sigurno upotrebljavaju milijuni žena diljem svijeta dugi niz godina. Neobrađeni materijali općenito se biraju zbog svoje mogućnosti upijanja i zadržavanja tekućina kako bi se izbjeglo istjecanje i pružila udobnost.
 
Osim toga, surađujemo s tvrtkom EDANA, međunarodnim trgovinskim udruženjem za industrije netkanih materijala i sl., kako bismo osigurali usklađenost s najvišim ekološkim standardima i standardima sigurnosti proizvoda. Članovi tvrtke Edana dobrovoljno se posvećuju najvišim razinama kvalitete i sigurnosti upijajućih higijenskih proizvoda.
 

Jesu li svi materijali koji su upotrijebljeni navedeni na pakiranju?

To trenutačno nije zakonski propisano kao obavezno. Kako bismo pomogli svojim korisnicima, navodimo ako je dodan parfem kako bi osobe koje su osjetljive na njega bile upozorene.
 
Tablica u nastavku prikazuje glavne neobrađene materijale u proizvodima. Odabrani su zbog svoje izvanredne mogućnosti upijanja i zadržavanja tekućina.
 

Što se nalazi u TENA proizvodu?

 
Dio proizvodaMaterijalFunkcija
Površinski materijal Vlaknasti materijal napravljen od polipropilenskog/polietilenskog poliestera/viskoze. Proizvod vam upijanjem tekućine pruža suhoću i udobnost. 
Akvizicijski sloj Porozni materijal koji se sastoji od drvenih ili poliesterskih vlakanaPrenosi tekućinu s površine u središte proizvoda gdje je pohranjuje.
Upijajuća jezgraPapirna pulpa, kombinacija papirne pulpe i superupijajućih sredstava za uloške i dnevne uloške. Porozni materijal na osnovi papira upotrebljava se u nekim proizvodima.Upija i pohranjuje tekućine.
LjepiloLjepilo se sastoji od različitih polimera i sintetične smole.

Ljepilo ima dvije funkcije:

  1. Povezuje različite slojeve proizvoda.
  2. Priljepljuje proizvod na gaćice.
Materijal na stražnjem dijeluPolietilenski film. Na nekim dnevnim ulošcima upotrebljava se vlaknasti materijal.Sprječava istjecanje.
Materijal za učvršćivanjePolimerni materijaliDrži proizvod na mjestu. 
Rastezljivi materijalPolimerni materijaliPruža dobru prilagodbu proizvoda.
Miris (samo određeni proizvodi)Parfem Pruža proizvodu svježi miris.
Tiskani uzorakTintaNaglašava oblik i funkciju proizvoda. 
Papir za otpuštanjeSilikonski obložen papir.Papir koji štiti ljepljivi dio na pozadini proizvoda.
Jednostruko pakiranje (odnosi se na određene proizvode) Polietilenski film koji je silikonski obložen kod nekih proizvoda.  Štiti proizvod kako biste jedan proizvod mogli nositi sa sobom, a da se ne uprlja
Vanjsko pakiranje proizvodaPolietilenske vrećice ili kutija.

Štiti proizvod. To je pakiranje koje vidite na policama u trgovinama.


Rječnik 

Obnovljiva papirna pulpa: Pulpa napravljena od drvenih vlakana iz odgovorno upravljanih šuma. Pulpa se upotrebljava u našim ulošcima i dnevnim ulošcima. 

Vlaknasti materijal (netkani): Tanak materijal poput tkanine. Pojam se upotrebljava u tekstilnoj industriji za materijale koji nisu tkani ni pleteni, primjerice filc.

Polimeri: Molekule dugačkih lanaca koje mogu biti prirodne ili sintetične. Primjerice, plastika kao i naš DNK sastoje se od polimera. 

Polipropilen/polietilen/poliester: Neke od najpoznatijih svjetskih vrsta plastike. Upotrebljavaju se u širokom rasponu svakodnevnih proizvoda, od donjeg rublja do deka.

Superupijajući polimer (SAP): Upotrebljava se za sposobnost upijanja vlage. Obično se upotrebljava za uloške, pelene i komprese.

Sintetička smola: Viskozne tekućine koje se brzo stvrdnjavaju što ih čini idealnima za povezivanje materijala. 

Za više informacija molimo vas kontaktirajte nas pomoću Kontakt forme u podnožju web stranice.