Kako se nositi s istjecanjem urina tijekom menopauze

Postoje mnoge prednosti starije dobi. Životno iskustvo često vam daje dobar osjećaj vjere u sebe i onoga što je zaista važno u životu.  Možda imate odraslu djecu i napokon vremena za sebe nakon odrastanja djece i iscrpljujućeg početka karijere? Napokon je vrijeme da se započnete baviti omiljenim hobijem ili da odete na put o kojem ste sanjali. Oslabjeli mjehur vas pri tom ne bi trebao sprječavati.
 
Mnoge žene iskuse probleme sa slabim mjehurom tijekom menopauze. To su znaci hormonskih promjena – smanjena razina estrogena naročito utječe na trbušne mišiće i može izazvati promjenu položaja mjehura što uvjetuje istjecanjem urina. Vaginalno tkivo i tkivo urinarnog trakta postaje suho, tanko i manje elastično. Kao da vam naleti vrućine nisu bili dovoljni? 
 
Na sreću, uz prave informacije i zaštitu, istjecanje urina tijekom menopauze ne mora vas ni u čemu sprječavati. Ovdje možete pronaći nekoliko savjeta o tome kako se nositi s inkontinencijom tijekom promjene: 
 
  • Estrogenski tretmani u obliku krema i vaginalnih supozitorija mogu vam pomoći nositi se sa simptomima tijekom menopauze. Posavjetujte se s liječnikom o najboljem tretmanu.  
  • Redovito radite Kegelove vježbe. Nekoliko minuta vježbi za mišiće dna zdjelice svakog dana može smanjiti rizik od pojave istjecanja urina ili učiniti da sasvim nestane.