Andrea o životu s inkontinencijom

„Bojala sam se da će netko primijetiti”

Andreina priča

„Radim kao prodavačica u trgovini odjeće, cijeli dan sam na nogama i u neprestanom sam kontaktu s kupcima. Prije više godina, osjetila sam da dolazi do istjecanja urina prilikom fizičkog napora. Na primjer, ako bih podigla nešto teško u skladištu, nekoliko kapljica urina bi iscurilo na gaćice. Bojala sam se da kolege nešto ne primijete.
 
Nakon oklijevanja rekla sam to svojoj najboljoj prijateljici Gabrijeli. Preporučila mi je posebne uloške za oslabjeli mjehur To je bilo pravo rješenje i savršeno sam s tim živjela godinama. S vremenom je moj problem postajao sve veći, i obični ulošci mi više nisu mogli pružiti dovoljnu zaštitu.
 
Kad sam čula za zaštitno donje rublje TENA, bila sam vrlo skeptična. Tanki uložak ili uložak u gaćicama nije mi predstavljao problem, ali odreći se svog udobnog donjeg rublja i početi nositi zaštitno donje rublje? To mi je bilo nezamislivo. No moja znatiželja je na kraju prevagnula i naručila sam besplatni uzorak. Barem sam ga željela isprobati. 
 
Kad je paketić stigao, očekivala sam debelo, staromodno donje rublje koje će se vidjeti preko odjeće. No, bilo je posve drugačije, TENA zaštitno donje rublje, stoji pripijeno uz tijelo i lijepog je dizajna. Nitko ne može vidjeti da nosim proizvod za inkontinenciju i oslabjeli mjehur ispod traperica, a zaštitno donje rublje upija mnogo bolje od uložaka. Ovo je osjećaj sigurnosti koji sam tražila. Sada nosim zaštitno donje rublje TENA svaki dan i više ga ni ne primjećujem.”