Margareta, 60 godina, o životu s inkontinencijom

„Otkrila sam da je teško živjeti u trenutku”

Margaretina priča

„Imam 60 godina i volim kampiranje i roštiljanje s prijateljima. Nikad nisam mislila da bi oslabjeli mjehur mogao stati na put mojoj ljubavi prema prirodi. Čak i jednostavna zadovoljstva poput čitanja omiljene knjige na terasi postaju zahtjevan zadatak. Obično bih se veselila vikendima u prirodi, uživajući u svom avanturističkom duhu, no to se na žalost promijenilo. Postalo mi je teško živjeti u trenutku jer sam stalno bila u potrazi za najbližim toaletom. Otkrila sam da je istjecanje urina posljedica tretmana zračenjem koji sam prošla tijekom liječenja raka. Ponosna sam što sam pobijedila u toj borbi, ali sam se uskoro morala suočiti s novim izazovom – oslabjelim mjehurom.
 
Kao koordinator programa za pomoć veteranima beskućnicima, provodim puno vremena na terenu, po cijelomj Hrvatskoj. Dugotrajna vožnja u automobilu bez pristupa toaletu, bez mogućnosti kontrole potrebe za mokrenjem i nekontroliranim istjecanjem urina, smanjili su moje samopouzdanje. Mojoj strasti prema pomaganju potrebitima prepriječio se oslabjeli mjehur, pa sam ozbiljno razmišljala o tome da napustim posao.
 
Očajna zbog takve situacije, razgovarala sam s prijateljicom koja također pati od oslabjelog mjehura kao posljedice tretmana zračenjem. Njezin joj je onkolog spomenuo uloške za inkontinenciju posebno dizajnirane za sve vrste istjecanja urina. Preporučila mi je TENA proizvode.
 
Odgađala sam nošenje uložaka neko vrijeme, nisam bila sigurna da je to pravo rješenje za mene. No u borbi da ponovno steknem kontrolu nad svojim životom, prihvatila sam savjet prijateljice i isprobala besplatni primjerak TENA uloška. Tada to nisam znala, ali pronašla sam novog suputnika! Oduševila me prozračnost i diskretnost ovih proizvoda, mogla sam na put bez brige o istjecanju urina koje bi me usporavalo. I najvažnije, na odredište bih stigla svježa i odmorna. Zahvaljujući TENA Lady, mogu nastaviti raditi posao koji volim sa samopouzdanjem.
 
Borba protiv raka je iza mene, ponovno sam stekla svoju slobodu, veselim se što postoje proizvodi poput TENA Lady koji mi omogućuju da budem aktivna i poduzetna žena kakva i jesam.