Urgentna inkontinencija kod žena

Uvijek ste u potrazi za najbližim toaletom? Osjećate stalnu potrebu za mokrenjem, čak i odmah nakon odlaska na toalet? Ustajete nekoliko puta noću radi mokrenja?
 
Učestala te uvijek iznenadna potreba za mokrenjem koja može dovesti do nekontroliranog istjecanja urina naziva se urgentnom inkontinencijom. Često se naziva preaktivnim mokraćnim mjehurom sa slučajnim istjecanjima. Ponekad točan uzrok ove vrste slabosti mjehura nije poznat, ali se pretpostavlja da receptori mišića mjehura šalju netočne signale mozgu javljajući da je mjehur puniji nego što jest. 
 
Postoje mnoge stvari koje izazivaju urgentnu inkontinenciju, na primjer, ispijanje previše ili premalo tekućine, infekcija urinarnog trakta, zatvor i uzimanje određenih lijekova. 
 
U borbi protiv urgentne inkontinencije možete pokušati sljedeće:
 
  • uzimati manje ili više tekućine nego obično,
  • izbjegavati kavu, crni čaj i energetske napitke koji mogu nadražiti mjehur 
 
Većina žena nosi se sa simptomima urgentne inkontinencije pomoću zaštitnih uložaka ili donjeg rublja. TENA stručnjaci godinama su istraživali i razvijali proizvode koji će vam dati sigurnost i samopouzdanje. Naša jedinstvena tehnologija brzo upija urin i drži ga dalje od kože. Posjetite našu stranicu s proizvodima da biste pronašli koji najbolje odgovara vašim potrebama ili naručite besplatni uzorak.