Najbolja rješenja za njegu

Zbog situacije s inkontinencijom djeca se mogu osjećati neugodno ili anksiozno pa vaša uloga kao roditelja ili njegovatelja ne mora biti samo u traženju rješenja za suhoću, nego i u pomaganju da se osjećaju samopouzdano, sretno i normalno.  Izradili smo ovaj vodič kako bismo vam pomogli da znate što je važno uzeti u obzir kada kupujete proizvode za inkontinenciju za svoje dijete.

Suhoća je ključ

Istjecanja su često jedan od glavnih uzroka brige za djecu pa je odabir proizvoda s učinkovitim upijanjem bitan za njihovu sreću i samopouzdanje. Naš TENA asortiman za djecu sadrži tehnologiju FeelDry™ koja rapidno odvlači urin s kože pa možete biti bez brige jer će se vaša djeca osjećati suho i udobno. 

Pronađite odgovarajući proizvod

Već zbog oslabljenog mjehura vaše dijete se može osjećati kao da je drugačije. Stoga ne žele osjećati kao da nose nešto što ističe njihovo stanje. Potražite proizvode koji odgovaraju njihovim potrebama na osnovi sljedećeg; 
 
  • Dob
  • Veličina – mjere u području trbuha i nogu
  • Razina inkontinencije – količina istjecanja 
  • Aktivnost – aktivno dnevno nošenje za razliku od noćnog i spavanja
 
To znači da ne morate uvijek nužno kupiti proizvod s najvećom razinom upijanja te možete trebati različite proizvode za dan i za noć. Kako je dijete starije, može se prebaciti s pelena Libero na TENA gaćice. Tako se dijete može osjećati odraslije u proizvodu koji više izgleda i doima se kao donje rublje.
 
Sredstva za neutraliziranje neugodnog mirisa druga su odlična značajka koja pomaže da se dijete osjeća udobno i svježe, čak i nakon nezgode.

Budite nježni prema koži

Njega kože drugo je važno područje o kojem treba razmišljati kada se radi o inkontinenciji. Od vlažnih maramica koje učinkovito čiste i hidratiziraju do zamjene sapuna blagim sredstvima za čišćenje, zdrava rutina njege kože može pomoći da osigurate da koža nije nepotrebno nadražena.
 
Da biste saznali više o proizvodima koji mogu dobro doći vašem djetetu, posjetite naš odjeljak TENA asortiman za njegu kože.

Dodatna zaštita noću

Ulaganje u zaštitu za madrac, kao što je TENA podloga, može pomoći u smanjenju stresa i kod noćnih nezgoda kod svakoga. Kada spremate krevet djetetu, stavite jednu plahtu, zatim zaštita za madrac pa drugu plahtu. Nakon nezgode možete brzo presvući krevet kada ste pospani – samo uklonite dva gornja vlažna sloja. Također je dobra ideja imati pri ruci čistu pidžamu.