Moj popis za kupnju

Važno je isplanirati kupnju

Kada skrbite o nekome, potrebne su im posebne stvari u posebno vrijeme – primjerice, lijekovi. Stoga vaša kupnja ima dodatnu važnost. Kako biste osigurali da je vaš dom dobro opremljen stvarima koje su vašim najmilijima potrebne, važno je planirati. 
 

Kako isplanirati kupnju

Sjednite s vama bliskom osobom i napišite popis stvari koje im svakodnevno trebaju. Uzmite u obzir i druge stvari pored hrane. Prođite kroz sve kategorije ili proizvode. Razmislite o lijeku, higijeni, zaštiti za inkontinenciju, kući i životnim pomagalima te drugim stvarima koje bi vaši najmiliji mogli zatrebati.
 
Pažljivo ih slušajte. Njihove potrebe mogle bi biti drugačije od onoga što očekujete. Kasnije s njima pregledajte popis kako biste vidjeli jeste li nešto zaboravili.
 
Vaš konačan popis trebao bi uključivati proizvode koje vaši najmiliji žele. I stvari za koje znate da će vam trebati da biste odradili dobar posao kao njegovatelj. Planiranjem kupnje na takav način može se znatno smanjiti stresu i uštedjeti na vremenu i novcu.
 
Evo nekoliko savjeta kao pomoć u sastavljanju popisa:
 
Hrana
  • provjerite što vaši najmiliji vole i što im se ne sviđa – imat će bolji apetit ako im poslužite njihovu omiljenu hranu
  • odaberite hranjive proizvode, hranu koja nema puno masnoća ili kalorija
  • pripazite da ne kupujete hranu na koju su vaši najmiliji alergični
  • najbolje je da to bude hrana koju je jednostavno gristi, žvakati i progutati
Lijekovi
Prikupite sve propisane lijekove, zdravstvene podatke i upute za doziranje od liječnika vama bliske osobe. Savjetovanje s liječnikom pomoći će vam da precizno isplanirate kupnju lijekova.
 
Higijenski proizvodi i inkontinencijski proizvodi
Koliko takvih proizvoda trebate kupiti, ovisi o stanju vaših najmilijih. Stoga prije stavljanja bilo čega na popis za kupnju, razmislite koliko često morate prati ili presvlačiti vama blisku osobu. Definirajte cjelokupnu tjednu/mjesečnu upotrebu, zatim te količine stavite na popis. 
 
Zapamtite, nikada nemate previše higijenskih proizvoda kod kuće. Pokušajte imati rezervu za hitne slučajeve.