Inkontinencija i higijena

Inkontinencija i higijena

Čistoća je važno područje u skrbi o nekome s inkontinencijom. Isto tako, to je područje u kojem možete napraviti veliku, pozitivnu razliku u smislu njihovog zadovoljstva i udobnosti. 

Zašto je higijena tako važna?

Starija koža već je sama po sebi osjetljiva. A je može učiniti još osjetljivijom. To se može dogoditi ako se vlaga iz urina i/ili stolice zadrži na koži vaših najmilijih. Tada njihova koža ne može oblikovati zaštitni film. Zbog toga može početi pucati. Kada se koža otvori, mogu ući bakterije i uzrokovati neugodan osip.

Zašto ne tradicionalni sapun?

Vjerojatno mislite da će redovito pranje riješiti problem. No ako kožu čistite često običnim sapunom i vodom, to može pogoršati situaciju. Pranje običnim sapunom može isušiti kožu te je tako učiniti još osjetljivijom. To može uzrokovati osip koji, u kombinaciji s inkontinencijom, može smanjiti sposobnost kože da spriječi infekciju. 
 
Iako ništa od toga ne zvuči baš ugodno, postoji nekoliko načina kako dobro njegovati kožu vaših najmilijih.

Savjeti za njegu kože za vas i najmilije

Mnogim je njegovateljima zamjena tradicionalnog čišćenja sapunom i vodom proizvodima „bez ispiranja” pojednostavnila njihove rutine. Upotrebom tih proizvoda starija koža također odmara od neprekidnog pranja vodom, što je može isušivati. 
 
Naša TENA krema za pranje blago je sredstvo za čišćenje koje se ne ispire, a ima dodatnu pogodnost hidratacije i zaštite starije kože.
 
Dobro je poznato da može uzrokovati neugodne mirise zbog kojih se vaši najmiliji mogu osjećati nelagodno i neudobno. Međutim, važno je ne upotrebljavati previše parfimirane proizvode kako bi se neugodan miris samo prikrio. Naš asortiman TENA njege kože bez ispiranja ne samo da će pomoći da se vaši najmiliji osjećaju osvježeno, nego će pomoći u kontroli i uklanjanju neugodnih mirisa. 
 
Kako biste još više pojednostavili higijensku rutinu vaših najmilijih, možete upotrijebiti proizvode s više namjena kao što je asortiman TENA šampon i tuširanje. To vam omogućuje da upotrebljavate samo jedan umjesto dva proizvoda kako bi istodobno njegovali kožu i kosu najmilijih.
 
Nekoliko različitih vrsta jednokratnih maramica za čišćenje pri ruci pomoći će vam da pojednostavnite i olakšate svakodnevne higijenske rutine vaših najmilijih. 
 
  • Jednokratne suhe maramice za čišćenje smanjuju rizik od infekcije do koje ponekad može doći višekratnom upotrebom ručnika.
  • Jednokratne vrlo su praktične jer omogućuju brz i jednostavan način za osvježavanje između tuširanja ili dok pomažete najmilijima u presvlačenju inkontinencijskih proizvoda.
U nastavku možete pronaći više informacija o našim posebno formuliranim TENA maramicama. One će vam omogućiti praktično čišćenje pri promjeni upijajućih proizvoda. Posebna tekstura i mekan materijal naših maramica pouzdano će očistiti i umiriti osjetljivu kožu vaših najmilijih. 
 

Koristan popis za provjeru

Dobro je uvijek biti opremljen i spreman za čišćenje najmilijih kada im je potrebna vaša pomoć. U nastavku se nalazi popis stvari koje je nužno imati pri ruci, kod kuće ili kada putujete. Kada imate te proizvode pri ruci, to će vam omogućiti da se najmiliji uvijek osjećaju čisto i udobno. 
 
  • Jednokratne (za brza čišćenja) i suhe maramice za pranje vodom
  • Jednokratne rukavice
  • Dodatno , dodatni proizvodi za zaštitu od inkontinencije (gaćice ili donje rublje u slučaju nezgoda kada ste kod kuće ili negdje drugdje) 
  • Blagi losioni za čišćenje ili pranje za upotrebu s vodom ili rješenje „bez ispiranja” (osobito ako najmiliji imaju česte nezgode ili ste izvan kuće)
  • Iznimno velike plastične vreće s patentnim zatvaračem (za uprljanu odjeću i/ili iskorištene proizvode za zaštitu od inkontinencije)