Kako staviti i presvući inkontinencijske proizvode

Da biste vidjeli kako je jednostavno pomoći dragoj osobi u presvlačenju naših proizvoda, pogledajte naše videozapise:

Mijenjanje inkontinencijskih proizvoda

Kada treba presvući inkontinencijske proizvode, normalno je osjećati nelagodu zbog toga. Ako to radite nježno i s poštovanjem, oboje ćete biti opušteni. Ako znate kako presvući proizvode najmilijih ispravno, postupak će teći brže i s manje poteškoća što će pogodovati smanjivanju neugodnosti. 
 
Međutim, prije nego što bilo što učinite, važno je pronaći odgovarajući proizvod za dragu osobu – onaj koji će im pružiti najbolju moguću zaštitu protiv istjecanja i pružiti im maksimalnu udobnost. 

Kako odabrati odgovarajući proizvod

Budući da postoje brojne različite vrste inkontinencijskih proizvoda, možda se pitate koji odgovara potrebama vama drage osobe. 
 
U nastavku navodimo neke osnovne korake pomoću kojih ćete lakše odlučiti:
1. korak:
Pronađite vrstu proizvoda koja vam najviše odgovara i razinu podrške koja im je od vas potrebna:
 
> Potrebno im je malo pomoći 
> Potrebno im je puno pomoći 
> Imaju mentalne poremećaje
2. korak:
Odaberite razinu upijanja (količinu urina koju proizvod može upiti) na osnovi toga koliko je inkontinentna osoba o kojoj skrbite. Upijanje je često prikazano na pakiranju u obliku kapljica: što je više kapljica, to više proizvod upija. Ako niste sigurni koju razinu kupiti, provjerite s liječnikom ili drugim medicinskim stručnjakom.
3. korak:
Pronađite odgovarajuću veličinu proizvoda. Veličina je važna za udobnost i zaštitu od curenja. Prevelik proizvod znači rizik od curenja jer neće biti odgovarajuće prilagođen. 
 
Slično kao i odjeća, inkontinencijski proizvodi dostupni su u različitim veličinama: ekstra maleni (XS), maleni (S), srednji (M), veliki (L) i ekstra veliki (XL). Provjerite s liječnikom ili drugim medicinskim stručnjakom ako niste sigurni u veličinu osobe o kojoj skrbite. Ili isprobajte različite veličine – naručite uzorke.